Beazley stawia na Guidewire Cyence Risk Analytics w celu uzyskania większej skuteczności w modelowaniu ryzyka

Globalny ubezpieczyciel oferujący wyspecjalizowane produkty ubezpieczeniowe pragnie zwiększyć możliwości gromadzenia danych w internecie w celu zwiększenia wydajności operacyjnej, kapitałowej i cenowej.
LONDON and SAN MATEO Calif., 10 września, 2019

Firma Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca niezawodnego oprogramowania dla branży ubezpieczeń majątkowych i osobowych, ogłosiła dziś, że jeden z czołowych ubezpieczycieli oferujących specjalistyczne produkty ubezpieczeniowe, firma Beazley, wybrała produkt Guidewire Cyence™ Risk Analytics (Cyence), do zwiększenia swoich kompetencji w zakresie pozyskiwania danych w Internecie na szeroką skalę, w celu udoskonalenia procesów oceny ryzyka, wydajności kapitałowej i efektywności kosztowej, a także możliwie jak najszybszego przedstawiania ofert polis i składek swoim klientom. Beazley wdroży modele danych Cyence, aby rozszerzyć swoje portfolio aplikacji do modelowania danych na potrzeby pionu ubezpieczeń od ryzyk cybernetycznych. W przyszłości firma planuje wykorzystywać to rozwiązanie również w innych obszarach działalności.

„Niezmiernie cieszy nas fakt, że Beazley postanowiła zacieśnić swoją współpracę z nami, stawiając na Cyence. W pełni popieramy globalną misję świadczenia dla klientów najwyższej jakości usług dotyczących oceny ryzyka i rozpatrywania roszczeń,” mówi Mike Rosenbaum, prezes Guidewire Software. „Celem działań naszej firmy jest wprowadzanie na rynek inteligentnych rozwiązań dla branży ubezpieczeń. Dlatego liczymy na owocną współpracę z Beazley w budowaniu analityki danych, aby pomóc im osiągnąć ich strategiczne cele związane z zarządzaniem ryzykiem w przedsiębiorstwie oraz z całościowym rozwojem biznesowym.”

„Po przeprowadzeniu rozeznania na temat dostępnych na rynku rozwiązań w zakresie analizy danych doszliśmy do wniosku, że możliwości merytoryczne i techniczne oferowane w ramach Cyence to najlepsze rozwiązanie, umożliwiające stawienie czoła wyzwaniom, jakie niesie ze sobą współczesny świat, w pełni oparty na danych,” mówi Adam Rich, kierownik działu technologii oceny ryzyka, Beazley. „Od dawna wykorzystujemy Guidewire ClaimCenter™, a inteligentny system Cyence pozwoli nam na skuteczniejsze wychwytywanie i analizowanie danych pochodzących z roszczeń. Dzięki temu uzyskamy informacje niezbędne do opracowania nowych produktów i strategii wejścia na rynek.”

Guidewire to platforma ciesząca się zaufaniem ubezpieczycieli majątkowych i osobowych, którzy dzięki niej angażują się w rozwój i innowacje. Łączymy technologie omnichannelowe, korowe i analityczne, oraz uczenie maszynowe, aby dostarczać naszą platformę jako usługę w chmurze. Ponad 540 ubezpieczycieli w 40 krajach, od nowych przedsięwzięć po największe firmy na świecie, korzysta z Guidewire.

Jako partner dla naszych klientów, nieustannie rozwijamy się, by umożliwić im odnoszenie sukcesów. Jesteśmy dumni z wyniku ponad 1600 projektów zakończonych sukcesem, zrealizowanych dzięki największemu w branży zespołowi R&D, wspieranemu przez ekosystem partnerów. Nasz rynek dostarcza setek aplikacji, które przyspieszają integrację i lokalizację oraz umożliwiają innowacyjność.

Po więcej informacji wejdź na www.guidewire.com.pl i śledź nas na X (Twitterze) oraz LinkedIn.